Repartir la feina per reduir l’atur – Nou article a «L’Economic»

L’any 2011 Brynjolfsson i McAfe, investigadors del Massachussets Institute of Technology (MIT) van publicar el llibre Race Against the Machine (la cursa contra la màquina), on argumentaven que tot i que la innovació i el progrés tècnic han estat factors clau al llarg de tota la història de la humanitat, la seva importància s’ha accelerat en els temps recents. Els autors es reafirmen en aquesta idea en el seu nou llibre The Second Machine Age (la segona era de les màquines), publicat el 2014, on il·lustren a partir d’exemples de la vida quotidiana com les màquines estan substituint feines que mai no hauríem pensat que podien estar amenaçades pel canvi tecnològic. Segons els autors, aquest canvi qualitatiu i quantitatiu es pot resumir en la coneguda com llei de Moore. L’any 1965 un dels cofundadors d’Intel, Gordon Moore, va predir que la capacitat de càlcul dels ordinadors es duplicaria cada 2 anys a un cost més baix. Aquesta regularitat empírica encara es manté avui en dia i explica en bona mesura l’explosió de les noves tecnologies i la revolució digital que vivim actualment.

Continuar llegint